28. april, 2020

Onlajn radionica „Kako napisati CV?“

Onlajn radionica „Kako napisati CV?“

Proces zapošljavanja kod željenog poslodavca započinje onog trenutka kada odlučite da se prijavite na oglašeni konkurs za posao.

Prva stvar koju činite kako biste se poslodavcu predstavili na najbolji mogući način jeste da kreirate svoju radnu biografiju – CV.

Iz tog razloga, REF Srbija je u saradnji sa kompanijom Infostud grupa danas organizovao onlajn radionicu “Kako napisati CV?”.

Više od 25 mladih Roma i Romkinja iz cele Srbije je preko aplikacije Zoom učestvovalo u ovoj radionici, koju su vodili zaposleni u Sektoru ljudskih resursa kompanije Infostud.

Radionica je započeta isticanjem važnosti dobro napisanog CV-ja, koji ostavlja utisak na poslodavca navodeći ga da kandidatata/kinju iza tog CV-ja zaista pozove na intervju za posao.

Učesnicima/ama je zatim detaljno opisana svaka sekcija koju treba da sadrži jedan CV.

Pored toga, kroz različite primere učesnici/e su naučili/e šta treba, šta ne treba upisivati u CV i na koji način najbolje predstaviti svoja znanja, veštine i iskustva.

Neka od najvažnijih uputstava koje su mladi dobili na ovoj radionici jeste da CV treba prilagođavati u skladu sa konkursom na koji se prijavljuju, da je dobro da svako radno iskustvo koje su imali ukratko opišu kao i da budu iskreni u svojoj radnoj biografiji.

Naši donatori