25. jun, 2024

Održana konferencija „Put ka osnaživanju mladih Roma“ u Beogradu

Dana 21. juna 2024. godine, u Hotelu Metropol Palace u Beogradu, uspešno je održana konferencija „Put ka osnaživanju mladih Roma“, organizovana od strane Fondacije za obrazovanje Roma. Ovaj događaj obeležio je završetak projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma – faza II“, koji je započet 2019. godine uz podršku Nemačke finansijske saradnje i implementaciju Nemačke razvojne banke KfW.

Konferencija je otvorena govorima Redjepalija Chupija, direktora Fondacije za obrazovanje Roma, kao i uglednih gostiju, uključujući Tomislava Žigmanova, ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Aniko Jeras, državne sekretarke Ministarstva prosvete, Peer-a Krumrey-a, savetnika iz Ambasade Nemačke, i Jasmine Šantić iz Nacionalne službe za zapošljavanje. Otvaranje su vodili Miloš Novakov na romskom i Silvija Nešić na srpskom jeziku.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@fondacija_za_obrazovanje_roma је поделио/ла објаву

Prvi panel pod nazivom „Kako prepoznati i upotrebiti potencijale mladih Roma i Romkinja u razvoju Srbije“ održan je u 13 časova, uz učešće Mirjane Sulejmanović, Maje Simić, Jelene Zlatar, Radovana Stojanova i Stefana Kadrića. Panel je moderirao Stevan Gligorin, bivši državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@fondacija_za_obrazovanje_roma је поделио/ла објаву

Nakon toga, panel „Predstavljanje uspešnih priča i završne napomene“ počeo je u 14.45 časova, gde su govornici bili Vedrana Stanojević, Dalibor Damnjanović, Srđan Tomašević i Marijana Rakić, dok je panel moderirao Adi Sinani. Govornici su podelili svoja iskustva i postignuća, naglašavajući važnost obrazovanja i zapošljivosti u poboljšanju socio-ekonomskog statusa mladih Roma i Romkinja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@fondacija_za_obrazovanje_roma је поделио/ла објаву

Celokupna konferencija je prenošena uživo na Facebook profilu Fondacije za obrazovanje Roma, omogućavajući široj javnosti da prati ovaj značajan događaj. Završetak projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma – faza II“ proslavljen je kao uspešan korak ka boljoj budućnosti za romsku zajednicu u Srbiji.

Naši donatori