Glavna-min

Predstavništvo fonda za obrazovanje Roma na multikongresu

Predstavništvo fonda za obrazovanje Roma je danas, drugu godinu zaredom, učestvovalo u multikongresu – Serbian Visions, na kom su predstavljene aktivnosti i rezultati projekta „Unapređivanje mogućnosti za integraciju i obrazovanje Roma u Srbiji, pospešivanje zapošljivosti mladih Roma i reintegraciju povratnika“.
Projekat Serbian Visions predstavlja specifičan koncept okupljanja organizacija civilnog društva, udruženja, stručnih i drugih asocijacija, institucija i instituta i privrede. Cilj organizovanja jedinog multikongesa u Srbiji – Serbian Visions je jačanje uloge civilnog društva u zemlji i stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta kroz davanje doprinosa važnim razvojnim segmentima zemlje.
Nakon predstavljanja aktivnosti projekta „Unapređivanje mogućnosti za integraciju i obrazovanje Roma u Srbiji, pospešivanje zapošljivosti mladih Roma i reintegraciju povratnika“, istaknuti su rezultati u okviru svake od tri komponente.
Prezentaciji je prisustvovalo više od 15 učesnika, koji su bili vrlo zainteresovani da čuju rezultate projekta, kao i da postave pitanja. S obzirom na to da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preuzima sprovođenje ovog programa od školske 2018/19 godine, pitanja su se odnosila na Srednjoškolsko stipendijski program. Učesnike je zanimalo na koji način se program do sada sprovodio i na koji način će se sprovoditi u budućnosti

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *