DEFICITARNA NASLOVNA

Budi odgovoran prema sebi i okolini

Posledice pandemije COVID-19 virusa, udružene sa proglašenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji, odrazile su se na zdravstveni, socijalni, ekonomski i obrazovni segment društvenog života pripadnika romske nacionalne zajednice. Predstavništvo fonda za obrazovanje Roma u Srbiji nastavilo je sa pružanjem podrške u obrazovanju romske dece i mladih i promovisanjem istinitog informisanja i propisanih mera zaštite u svim gradovima i opštinama  u Srbiji.

Takođe, u cilju ublažavanja posledica pandemije, Predstavništvo fonda za obrazovanje Roma je sve svoje resurse usmerilo na podsticanje solidarnosti, zajedništva i saradnje, kako između svih relevantnih državnih institucija, civilnog sektora, saradnika i saradnica, tako i unutar same romske zajednice. Upravo iz toga razloga, sprovedena je onlajn video kampanja u saradnji sa partnerima, korisnicima i korisnicama u okviru projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja“.

Vodeća zamisao ove onlajn video kampanje bila je motivisanje romske zajednice, davanje ideja i predloga za aktivnosti koje mogu biti preduzete tokom radnog angažovanja u okviru vanredne situacije, kao i one koje mogu kvalitetno ispuniti slobodno vreme, sve sa ciljem da se u romskoj zajednici održi pozitivna atmosfera i raspoloženje. Volju za učestvovanjem u onlajn video kampanji pokazali su mentori/ke, korisnici/ce projekta i predstavnici/e romskog civilnog sektora.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *