03. mart, 2023

Dan otvorenih vrata u Pirotu

U okviru „Dana otvorenih vrata“, u organizaciji Fondacije za obrazovanje Roma, u Pirotu 22. februara 2023. godine, 40 mladih Roma iz Pirota i okoline, korisnika FOR programa obrazovanja i zapošljavanja, imalo je priliku da se upozna sa mogućnostima zapošljavanja u njihovoj lokalnoj sredini i različitim programima samozapošljavanja i karijernog savetovanja.
Za učesnike je organizovan prijem u Opštini Pirot, gde su im se obratili predsednica Skupštine Grada Pirota, Milena Dimitrijević, načelnik Odeljenja za vanprivredne delatnosti, Sava Kostić, i Radmila Nešić, koordinatorka za romska pitanja, koji su prisutne pozdravili i predstavili politike zapošljavanja koje Opština Pirot sprovodi.
Pored prijema u Opštini Pirot, učesnici su posetili i ZIP Centar, biznis inkubator za mlade ljude iz Pirota i okoline, koji su predstavili svoje programe samozapošljavanja, karijernog savetovanja i druge delatnosti koje obavljaju u cilju pomaganja mladim ljudima u izboru profesije i traženja posla. Nakon toga, organizovana je i poseta magacinu Pi-Promet DSŽ d.o.o. koji se bave trgovinom na veliko i malo, gde je su-osnivač Toni Tošić predstavio proces rada, mogućnosti zapošljavanja koje njegova firma nudi, i dao savet svim učesnicima koji su zainteresovani da pokrenu sopstveni biznis i postanu preduzetnici.
„Dan otvorenih vrata“ se sprovodi u okviru projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja – faza II“. Navedeni projekat je podržan kroz program Nemačke finansijske saradnje, koju implementira Nemačka razvojna banka KfW u ime Vlade Republike Nemačke – Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Naši donatori