IMG_3566

Održan sastanak sa organizacijama civilnog društva

Danas je održan sastanak sa organizacijama civilnog društva sa kojima Predstavništvo fonda za obrazovanje Roma u Srbiji ima ostvarenu saradnju. Na ovom sastanku su predstavnici organizacija upoznati sa Pravilnikom o zajedničkom nastupanju.


Sastanak je započet predstavljanjem rezultata prve faze projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma“. Pri tome je istaknuta uloga i značaj partnerskih organizacija civilnog društva, kao i njihovo delovanje u lokalnoj zajednici koje ima izuzetnu vrednost za uspešnu realizaciju projektnih aktivnosti. Predstavnici organizacija civilnog društva su zatim imali priliku da razmene svoja iskustva u radu na projektu – istakli su svoje uspehe, ali i opisali barijere na koje su nailazili tokom motivisanja i uključivanja mladih Roma i Romkinja, ali i poslodavaca, u aktivnosti projekta. Do kraja sastanka su zajednički došli do preporuka za unapređenje daljeg rada na sprovođenju projektnih aktivnosti, neke od tih preporuka su:
– Uključiti uspešne korisnike/ce projekta tokom motivisanja novih, potencijalnih korisnika/ca
– Materijal nastao tokom sprovođenja projekta koristiti u komunikaciji sa potencijalnim poslodavcima
– Pronaći način da u saradnji sa međunarodnim organizacijama korisnicima/ama obezbediti opremu nakon završene obuke


Sastanak je završen predstavljanjem Pravilnika o zajedničkom nastupanju, koji na adekvatan način reguliše već uspostavljenu saradnju između Predstavništva fonda za obrazovanje Roma i partnerskih organizacija civilnog društva tokom sprovođenja projektnih aktivnosti.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *