2

FOND ZA OBRAZOVANJE ROMA I VLADA REPUBLIKE SRBIJE ĆE POTPISATI MEMORANDUM O RAZUMEVANJU

Tokom zvaničnog sastanka između Upravnog odbora Fonda za obrazovanje Roma (FOR) i premijerke Republike Srbije Ane Brnabić, Upravni odbor FOR-a je iskazao svoju zahvalnost Vladi Republike Srbije zbog pružanja mogućnosti da se sedište FOR-a premesti u Beograd na period od deset godina (2020-2030).

Fond za obrazovanje Roma i Vlada Republike Srbije, postigli su dogovor za formalizaciju saradnje, potpisivanjem Memoranduma o razumevanju. Ovaj dokument će za cilj imati harmonizaciju ciljeva FOR Strateškog Okvira (2021-2030) i tekućih obaveza u Srbiji u vezi sa poboljšanjem mogućnosti u obrazovanju i zapošljavanju Roma i Romkinja. Upravni odbor FOR-a će osigurati da Memorandum o razumevanju bude u skladu sa agendom EU nakon 2020, to jeste Poznanskom deklaracijom koju će potpisati Vlade zemalja na Zapadnom Balkanom, što će služiti kao novi vodič za usklađivanje politika inkluzije Roma i EU pristupanjem zemalja u regionu.


Pored toga, Upravni odbor FOR-a je održao sastanke i sa državnim sekretarom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dr Markom S. Milenkovićem i predstavnicima kabineta potpredsednice Vlade, gospodinom Zoranom Lakićevićem, odgovornim za koordinaciju i praćenje sprovođenja Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji za period od 2016-2025.
Od 1. do 3. jula, sastanak Upravnog odbora FOR-a se održava u Beogradu. Deo trodnevne agende čine bilateralni sastanci sa zvaničnicima Republike Srbije i predstavnicima EU Delegacije u Srbiji.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *