IMG_3630-e1562583917234

Potpisan Memorandum o saradnji sa Gradom Nišom

Danas je u Gradskoj kući u Nišu potpisan Memorandum o saradnji između Predstavništva fonda za obrazovanje Roma u Srbiji i Grada Niša. Ovim Memorandumom je dogovorena saradnja na realizaciji projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja – faza dva“.

„Ovo je pozitivan primer saradnje sa Gradom koji je prepoznao važnost zapošljavanja Roma i Romkinja kao korak ka uspešnoj inkluziji. Mladi Romi i Romkinje iz Niša, koji će dobiti priliku da rade, predstavljaće primer romskoj zajednici da obrazovanje vodi ka zapošljavanju i ekonomskom prosperitetu“, izjavila je menadžerka projekta, Nataša Kočić-Rakočević. Zahvalila se predstavnicima Grada Niša u nadi da će i drugi gradovi pokazati istu motivisanost da podrže proces inkluzije Roma i Romkinja.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović je ovom prilikom rekao: „Grad Niš će u svom budućem radu činiti sve da unapredi položaj romske zajednice“. Gradska većnica, Tijana Đorđević Ilić, se zahvalila na ovakvom programu i ukazanoj prilici da Grad Niš doprinese zapošljavanju i obrazovanju mladih Roma i Romkinja na svojoj teritoriji.

 

 

 

U okviru saradnje sa kompanijom Aster Tekstil, Kristina Mustafić iz Niša je dobila svoj prvi posao: „Završila sam elektrotehničku školu, smer elektrotehničar telekomunikacije. Trenutno radim u firmi Aster, a do ovog posla sam došla uz podršku Predstavništva fonda za obrazovanje Roma. Tri meseca sam stažirala, a nakon toga sam dobila ugovor o radu od strane firme.“

 

 

 

Institucije i kompanije sa kojima Predstavništvo fonda za obrazovanje Roma već ima ostvarenu saradnju na teritoriji Grada Niša su Dom zdravlja, Niški kulturni centar, Aster Tekstil i Johnson Electric.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *