21. april, 2024

ODRŽAN TRODNEVNI ALUMNI EVENT I CAPACITY BUILDING „VEŠTAČKA INTELIGENCIJA KROZ AKTIVIZAM I INICIJATIVE MLADIH ROMA I ROMKINJA“ NA SREBRNOM JEZERU

Na trodnevnom treningu pod nazivom „Veštačka inteligencija kroz aktivizam i inicijative mladih Roma i Romkinja“, alumni događaju i capacity building-u, mladi Romi i Romkinje imali su priliku da istraže važne teme koje se tiču aktivizma, veštačke inteligencije i kako ta dva mogu funkcionisati zajedno. Organizovan u Hotelu Danubia Park na Srebrnom jezeru od 19. do 21. aprila 2024. godine, događaj je realizovala Fondacija za obrazovanje Roma uz podršku KFW-a i Nemačke saradnje.

Upoznavanje i plan rada – Trening je započeo međusobnim upoznavanjem učesnika uz uvod i dobrodošlicu. Marijana Rakić i Monika Ajvazović iz Fondacije za obrazovanje Roma predstavile su plan rada i zajedničke ciljeve edukacije, postavljajući temelje za naredna dva radna dana, a zatim je radioničarski deo programa otpočela trenerica Marina Simeunović.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@fondacija_za_obrazovanje_roma је поделио/ла објаву

Kreiranje kampanja, veštačka inteligencija i „Veče sa alumnistima“ – Drugi dan je bio posvećen intenzivnom radu na kreiranju kampanja pod vođstvom trenera Ilira Gašija. Fokus je bio na kreativnim strategijama i korišćenju veštačke inteligencije kako bi se postigla veća efikasnost u aktivizmu i promociji inicijativa. Važan i posebno inspirativan segment događaja bio je panel sa FOR-ovim alumnistima, koji su podelili svoje iskustvo, uspehe i izazove u građenju karijere sa ostalim učesnicima. Razgovarali su Jelena Reljić (menadžerka za planiranje i razvoj ljudskih resursa, fondacija Romi za demokratiju), Bratislav Mitrović (V.D. izvršnog direktora, ERIAC Srbija) i Miloš Jovanović (biznis facilitator, REDI), a razgovor je moderirala Monike Ajvazović (službenica za zapošljavanje, FOR).

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@fondacija_za_obrazovanje_roma је поделио/ла објаву

„Aktivizija“ i planiranje inicijativa – Treći dan je bio fokusiran na akciju. Učesnici su, sa našim timom, trenericom Marinom i predstavnicima sestrinskih organizacija, radili na razvoju inicijativa za unapređenje položaja Roma i Romkinja u svojim lokalnim zajednicama, ali i u društvu generalno. Njihove inicijative u oblasti kulture, politike i preduzetništva su pravi pokazatelj vrednog rada kako tokom ovog događaja, tako i inače. Nakon predstavljanja ideja i evaluacije, događaj je završen sa jasnom vizijom za buduće korake.

Ovaj događaj predstavlja samo početak, dok mladi Romi i Romkinje nastavljaju da aktivno doprinose zajednici i bore se za svoja prava. Ponosni smo na njihove inicijative, ohrabrujemo ih u njihovoj realizaciji i sa nestrpljenjem očekujemo da ih i vi upoznate.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@fondacija_za_obrazovanje_roma је поделио/ла објаву

Naši donatori