Saša Adamić (21 godina)

Saša Adamić (21 godina)

"Da nije ovog posla, radio bih na građevini za dnevnicu ili kao moj otac, na pijaci"

„Došao sam da bih Vam ispričao svoju priču, ali molim Vas da požurimo jer u 11 sati imam polaganje ispita iz srpskog jezika, a u subotu polažem i maturski ispit. Učim svakog dana posle posla, dobro sam se spremio.”

Saša je završio srednju Saobraćajno-tehničku školu, smer saobraćajni tehničar (IV stepen), a trenutno polaže ispite kako bi završio smer instruktor vožnje (V stepen). Živi sa roditeljima, bratom, sestrom, suprugom i sinom Leonardom. Njegovi roditelji primaju materijalnu pomoć centra za socijalni rad. U okviru projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma“, Saši je omogućena dokvalifikacija i zaposlenje u restoranu McDonalds u Beogradu.

Da nije ovog posla, radio bih na građevini za dnevnicu ili kao moj otac, na pijaci

„Nije mi hladno, usne su mi modre jer imam srčano oboljenje. Iako mi je doktor rekao da ne smem da se izlažem naporu, ja sam srećan što imam priliku da radim u poznatom restoranu. Nije toliko teško. Često nosim teške posude sa hranom, ali svi kažu da sam odličan radnik. Jednom sam i opekao ruku pržeći krompir. Ma nije ništa strašno… Ovaj posao koji mi je REF obezbedio je super. Da nije ovog posla, radio bih na građevini za dnevnicu ili kao moj otac, na pijaci.“

Pomalo sramežljiv, ali sa osmehom na licu, Saša je zadovoljan što ima priliku da pomogne svojoj porodici. Tako je prošle godine doprineo izgradnji kupatila u porodičnoj kući. Iako u kući nema odvojen prostor za učenje, do sada je dobijao samo odlične ocene. Zahvalan je na pruženoj prilici da nastavi školovanje i zaposli se. Uspeva da uskladi posao i učenje, ali i da izdvoji dovoljno vremena za igru sa četvoromesečnim sinom. Kaže da rezultate svog truda uviđa onda kada svom sinu može da kupi neku igračku koju on kao dete nije imao.

„Verujem da ću biti dobar otac. Sada znam kako treba da bude – Leonardo se neće školovati vanredno, već će na vreme da uči i izvršava svoje obaveze. Znam da ću biti dobar otac.

Naši donatori