04. jula, 2022

Održan sastanak sa novoizabranim stažistima

Fondacija za obrazovanje Roma je 01. jula 2022. godine održala inicijalni sastanak sa novoizabranom grupom budućih stažista iz različitih opština i gradova Srbije. To su obrazovani i motivisani mladi Romi i Romkinje, željni sticanja novih znanja. Budući stažisti i stažistkinje  su razmenili svoja iskustva, očekivanja i planove, a od projektnog tima su dobili smernice za njihovo stručno usavršavanje.

Stažisti i stažistkinje će svoju praksu obavljati u javnom, privatnom, međunarodnom ili civilnom sektoru, stručna praksa je dodeljena na osnovu kriterijuma objavljenog javnog poziva, stručne spreme i iskazanom motivacijom za obavljanje stručne prakse.

Ohrabrujemo sve kandidate i kandidatkinje koji nisu izabrani u ovom ciklusu da prate našu projektnu stranicu i prijave u sledećem javnom pozivu.

Program obavljanje stručne prakse je podržan projektom „Pospešivanje zapošljivosti mladih Romkinja i Roma – faza II“ koji podržava program Nemačke finansijske saradnje koji sprovodi Nemačka razvojna banka KfW u ime Vlade Republike Nemačke – Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Naši donatori